JuniorBeachCircuit Finals

JBCFinals3

Afgelopen zaterdag waren de JBC Finals. In elke categorie kwamen de vier beste teams uit de vier regio’s naar Scheveningen om te strijden om de titel. Namens Dordt Beach deden 4 teams mee, eigenlijk 3 1/2. Dit waren Rebecca Dooren/Senna van den Berg, Ruben Verburg/Dwight Hol, Jeremy de Blok/Wayne Hol en het Dordt Beach/Sliedrechts duo Rick Julicher/Glen Korevaar. Lees verder om te zien hoe de dag beleefd werd.

meisjes < 15 jaar

Rebecca en Senna begonnen goed en geconcentreerd en speelden een goede 1e wedstrijd. Bij 21-19 waren ze heel blij, dat ze de 1e wedstrijd dachten gewonnen te hebben, mede op aangeven van de scheidsrechters. Die herriepen helaas hun beslissing op aangeven van de tegenstander. Het gevolg was dat de meiden zo verbouwereerd waren dat ze weer terug op 20-19 de volgende 3 punten tegen kregen en ineens toch nipt verloren met 20-22. Dat was even zuur en slikken voor de meiden. Nu maar hopen dat ze zich hier snel overheen konden zetten en weer vol goede moed aan de 2e wedstrijd konden beginnen. Gelukkig herpakten ze zich, mede door de peptalk tussen de wedstrijden van trainer Martijn van den Berg, en wonnen ze de 2e wedstrijd overtuigend met 21-13. De 3e wedstrijd haalden ze niet het niveau van de 1e  twee wedstrijden, iets te veel foutjes en misverstanden en iets minder scherp. De tegenstander maakte hier dankbaar gebruik van en pakte de set met 21-15. Het was inmiddels ook een stuk harder gaan waaien, dus dat was ook even omschakelen.

Hierna kwam er een nieuwe indeling en ging de nr 1 tegen 16 spelen, 2 tegen 15 etc… Vanaf nu werd het een knock-out systeem. Senna en Rebecca moesten tegen van de Ven/van den Broek uit Eindhoven. Nu kwam het er echt op aan, want verliezen betekende einde toernooi.  Senna en Rebecca speelden een prima wedstrijd,  die ze met 21- 12 wisten te winnen. Yes…door naar de laatste 8!

In de kwartfinale troffen ze Julia van Esch en Lynn van Mill van beachsportvereniging Werkendam. Een geduchte tegenstander, die dit jaar al menig toernooi gewonnen had, maar waar ze eerder dit jaar op het toernooi in Werkendam, nipt van gewonnen hadden en er zodoende met de toernooizege vandoor gingen. Het kon dus alle kanten op…Vandaag waren het echter Lynn en Julia die het beste in vorm waren en de wedstrijd stevig in handen hadden. Zij wonnen dan ook deze kwartfinale. Jammer voor Senna en Rebecca, maar verdiend voor de tegenstander. Zij waren vandaag gewoon te sterk. En dat bleek ook later nogmaals, want deze meisjes wonnen uiteindelijk ook overtuigend de halve  finale en daarna de finale.

Senna en Rebecca zijn weer een ervaring rijker, door zich op dit podium te meten met goede beach tegenstanders. Voor Rebecca, die nog maar net 12 is  en Senna 13, hebben ze het goed gedaan. Op zich al knap dat ze zich geplaatst hadden voor de finales.  Ze hebben toch wel tegen teams gespeeld met meiden die allebei al 14 waren…en dat is toch best een verschil.

Trots op deze Dordt Beach meiden!!

jongens <17 jaar

Dwight Hol en Ruben Verburg waren als eerste geplaatst in de regio Zuid. In een sterk deelnemersveld is het hen gelukt het podium te behalen met een mooie 3e plaats, net als tijdens de open NK.

jongens < 19 jaar

Rick en Glen wisten zich te plaatsen voor de JBC Finals. Dit na slechts 2 toernooien en geen enkele training samen op het zand

De poulefase in de ochtend kwamen ze gemakkelijk door en eindigde als 1e. Hierdoor vrijstelling voor de 1/8 finales. In de ¼ finale een lastige tegenstander (Zegeling/Hoogh uit regio West) waarbij het tot 18-18 gelijk op ging. Deze eliminatieronde gelukkig gewonnen en op naar de ½ finale, ook nu weer een team uit regio West (Bassie/Mierlo). 1e set werd redelijk makkelijk gewonnen maar de 2e set was een ander verhaal. Deze uiteindelijk toch gewonnen met 27-25 en door naar de Finale.

Jeremy en Wayne waren als 1e geplaatst en moesten spelen in de poule van 4. De eerste twee poulewedstrijden werden vrij simpel gewonnen met 21-7 en 21-8. De 3e wedstrijd tegen een team van Beach Eindhoven gaf wat meer spanning, vooral toen Jeremy met een doortikbal zijn rug blesseerde en haast niet verder kon spelen. Eindhoven won deze pot met 21-19.

Na een middagpauze waarin de lucht volledig opgeklaard was en het heerlijk warm werd begonnen de achtste finales voor het team Hol/de Blok met een bye, daarna moest de kwartfinale gespeeld worden . Jeremy was om de pauze flink gemasseerd en ingesmeerd met paardenmiddel geleverd door één van de teams uit het oosten van het land en deze wedstrijd werd ook gewonnen, op naar de halve finale.

Hierin werd gespeeld door de tegenstander waar in de poulefase van was verloren, die hadden al het vertrouwen dit potje te kunnen winnen, helaas voor hen hadden Jeremy en Wayne tactisch wat aanpassingen achter de hand om zo Jeremy te ontlasten en toch te kunnen scoren, de finale was een feit!

finale jongens < 19 jaar

De finale was dus tussen het team Blok/Hol, de huidige Nederlands Kampioen en het team Julicher/Korevaar. De 1e set was nog even spannend en ging redelijk gelijk op, waarbij af en toe de scheidsrechter een kleine dwaling maakte (niet geziene touché’s), streng fluiten op 2x bal spelen bij de bovenhandse setup (was erg lastig met windkracht 5). Sterke en harde aanvallen van Glen, goede reddingen van Rick, maar Jeremy en Wayne wonnen de set. Daarna ging de trukendoos van team Blok/Hol open en werd ook de 2e set gemakkelijk door hen gewonnen. De titel was geprolongeerd. Rick/Glen, waren in 1e instantie teleurgesteld met hun 2e plaats maar, gezien de minimale voorbereiding, uiteindelijk toch trots op zilver.

Deelnemers en toeschouwers kunnen terugkijken op een super mooie/gezellige volleybaldag.

Dank aan de ouders voor de tekst en foto’s

 

Opnieuw succesvolle divisietoernooien!

IMG-20160814-WA0000

Voor de vierde keer dit zomerseizoen organiseerde Dordt Beach divisietoernooien op haar eigen locatie aan de Schenkeldijk. De weersvooruitzichten waren goed en kwamen ook uit: lekkere temperaturen met regelmatig zonneschijn. In iedere geval niet de regen en wind die deze dagen in Rio wel aanwezig is.

De ontmoetingen in de diverse divisies voltrokken zich in sportieve sfeer en met veel respect. Bij de wedstrijden in de eerste divisie waren er officiële scheidsrechters die alles in goede banen leidden. Ook hier blijkt dat scheidsrechters vanuit het hele land, zoals Varsseveld, Enschede, Almere, graag op bezoek komen in Dordrecht. Bij de 2e en 3e divisie werden de wedstrijden onderling gefloten en dat ging uitstekend. Zo werd het hele toernooi gekarakteriseerd door inspanning en ontspanning. Presteren en een goede sfeer is nog steeds de ideale combinatie die bij de organiserende vrijwilligers van Dordt Beach elke keer weer wordt waargemaakt.

Na de lunchpakketten voor elk deelnemend team bleek zaterdag dat bij de Heren 1e divisie het team Tom Feldkamp/Casper Haanappel de sterkste was in de finale. Zij wonnen van het Dordts/Sliedrechts duo Steven Heijting/Gerard Baan. De broers Tijmen en Feike Laane eindigden met een 5e/6e plaats net naast het podium.

In de finale bij de dames 1e divisie op zondag ging het team Annemijn van de Graaff/Nienke den Boogert met de eerste prijs naar huis. Zij verdedigden met verve hun vorige (Dordtse) titel tegen het duo Judith Boel/Josefien van de Ven.

Bij de heren 2e divisie weerden de jeugdige Dordt Beachspelers Wayne Hol/Jeremy de Blok zich dankzij een wildcard, knap. Bij de 3e divisie heren was er een fraaie derde plaats weggelegd voor het Dordtse duo Denny van Berkum/Wouter Slob en speelden de jongeren Jens van der Sluijs/Niels Verdaasdonk een zeer verdienstelijk toernooi.

Bij de dames 3e divisie waren Dordt Beachspeelsters Femke Bulthuis en Mirte van der Sluijs succesvol. Voor hen kon een eervolle derde plek worden genoteerd. Het Dordtse team Joelle Duijndam en Stephanie Hofs behaalden een alleszins knappe vierde plaats.

Hieronder de foto’s, gemaakt door Mark van Giessen.